Sunday, 31 July 2016

Dunia oh Dunia

Cerita orang melayu,
Mesti ada sorang baik, sorang jahat.
Cm cerita bawang merah bawang putih.
Mesti ada kaya sangat, mesti ada miskin.
Kekadang dah tau jalan cerita.
Ada orang cakap, tak cm realiti.

Tapi kalau pendapat aku,
Sama macam realiti.

Kekadang kita tak nampak,
Orang yang depan kita baik,
Belakang cm iblis.
Ada cm yg firaun.
Umpamanya begitu.
Yang kita nampak dalam tv,
Sebab dia tunjukkan kita watak-watak tu.
Kalau tak, kita taktau.
Gitu.

So in real life, sape nak tunjuk kita kan?
Kita pun tak nampak.
Tapi kena tau,
Sebenarnya ada.
Cuma kena hati-hati.
Sekali kena tikam,
Lagi sadis dari kes bunuh.

Haa yang tak logiknya kat tv tu bila baru graduate dah kerja office bapak kau, ada tender 5 juta.
Tu tipu.

Yang tu korang jangam terpedaya.
Apapun dunia tetap dunia.
Tempat lakonan sementara bagi yang layak.
Gittewww

No comments: